Nieuws

Uiterwaarden Hattem nog zeker twee weken onder water

De uiterwaarden langs de IJssel staan naar verwachting nog twee weken vol water staan. Dat meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta. © RTV Hattem
HATTEM - De uiterwaarden langs de IJssel staan naar verwachting nog twee weken vol water staan. Dat meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta.
 Na de vele regen en de hoge waterstanden op de rivieren, stabiliseerden de waterpeilen afgelopen dagen, onder andere op de IJssel. De komende dagen is er vanuit Duitsland echter weer een kleine piek in wateraanvoer op komst.
De waterstand van de IJssel bij Zwolle (Katerveer) was zaterdag om 16.30 uur 191.0 centimeter boven NAP. De verwachting voor zondag is 188.0 centimeter.

Voldoende buffer

De waterstand op de IJssel zal weer wat stijgen, maar is niet schokkend. De ondergelopen uiterwaarden hebben nog voldoende buffer om het extra water te bergen.
Uiterwaarden zijn juist aangelegd om het water meer ruimte te geven bij hogere waterstanden. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden opgeslagen. Het waterschap blijft de weersverwachting nauwkeurig volgen.
Deze foto’s geven een impressie van de waterhoogte.
De parkeerplaats bij de haven staat onder water.