Nieuws

Laatste rustplaats voor Annie Gieling, de vrouw achter zaligverklaring Dora Visser

Onder grote belangstelling namen familieleden, vrienden en buurtgenoten zaterdag afscheid van 'tante' Annie Gieling. De vrouw die ruim vijftig jaar ijverde voor de zaligverklaring van Dora Visser, overleed precies een week geleden op 91-jarige leeftijd. © Omroep Gelderland
OLBURGEN - Onder grote belangstelling namen familieleden, vrienden en buurtgenoten zaterdag afscheid van 'tante' Annie Gieling. De vrouw die ruim vijftig jaar ijverde voor de zaligverklaring van Dora Visser, overleed precies een week geleden op 91-jarige leeftijd.
Annie Gieling was hét boegbeeld van de stichting Vrienden van Dora Visser. Deze stichting wil dat Dora Visser zalig wordt verklaard, omdat zij verscheidene mensen op wonderbaarlijke wijze zou hebben genezen. Ook droeg zij 33 jaar lang stigmata, de zogeheten wondetekens van Jezus op handen en voeten.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Laatste rustplaats voor Annie Gieling, de vrouw achter zaligverklaring Dora Visser
'Ik weet dat wonderen bestaan. Ik heb er altijd in geloofd', zei Gieling vorig jaar september tegen Omroep Gelderland, ter gelegenheid van het tweehonderdste geboortejaar van Dora Visser.

'Annie heeft veel voor ons gedaan'

Volgens secretaris Marcel Reijmers van de Vrienden van Dora Visser is Annie Gieling voor de stichting van grote waarde geweest. 'Zij heeft zoveel gedaan voor de stichting. We zullen haar erg missen.' 
Volgens de familie van Annie is het verdrietig dat de vrouw de zaligverklaring niet meer meemaakt. Nicht Joke Doornbos: 'Het was tante Annies grote wens. Dat dit niet lukt, is écht jammer.'
Annie Gieling woonde haar hele leven lang tegenover de begraafplaats in Olburgen, waar Dora Visser begraven ligt. Nog dagelijks komen daar mensen een bezoek brengen aan het graf. Ook Annie heeft daar haar laatste rustplaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!