Nieuws

Wijkagent komt om in briefjes van 50 na innen van boetes

Wijkagent Eric Hortensius inde vrijdag twee openstaande boetes bij bewoners in de Arnhemse wijk Klarendal. Die betaalden het bedrag van in totaal 1650 euro contant. © Wijkagent Eric Hortensius / Instagram
ARNHEM - Wijkagent Eric Hortensius inde vrijdag twee openstaande boetes bij bewoners in de Arnhemse wijk Klarendal. Die betaalden het bedrag van in totaal 1650 euro contant.
De bedragen hadden een stuk lager kunnen uitvallen, als de boetes op tijd waren betaald. In eerste instantie bedroegen de boetes voor een snelheidsovertreding en niet-handsfree bellen samen 540 euro. De bedragen liepen op omdat de boetes niet voldaan werden.
Hortensius ging daarom zelf ter plaatse om de boetes te innen. 'Als de boetes eerder waren betaald was dit bedrag maar een derde deel geweest van wat er nu afgerekend moest worden. Dat is best zonde van het geld...', stelt Hortensius.

Auto blijft gespaard

Dat de uitbetaling contant gebeurde, verbaast de wijkagent niet. 'Er wordt wel vaker contant betaald. Daar kijken we niet meer van op', laat hij weten.
'In dit geval had meneer nog een bedrag van zijn baas tegoed dat hij versneld heeft uitbetaald gekregen. Anders hadden we zijn auto buiten gebruik gesteld en had hij niet meer kunnen werken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!