Nieuws

Provincie erkent bezwaren tegen biocentrale, maar verleent alsnog vergunning

Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de verbouwing van de biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard had er naar milieuaspecten gekeken moeten worden, concludeert de provincie. Dat is nu gebeurd en de vergunning wordt alsnog verleend. Daarmee krijgen de bezwaarmakers deels gelijk, maar verandert er voorlopig niks. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de verbouwing van de biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard had er naar milieuaspecten gekeken moeten worden, concludeert de provincie. Dat is nu gebeurd en de vergunning wordt alsnog verleend. Daarmee krijgen de bezwaarmakers deels gelijk, maar verandert er voorlopig niks.
Het draait allemaal om de verdieping van de kelder van het opslaggebouw voor de biomassa. Actiegroepen en omwonenden zagen hier aanleiding in om de centrale opnieuw ter discussie te stellen. Er werden 157 bezwaren ingediend die in september zijn behandeld voor een onafhankelijke commissie. Op basis van hun advies heeft de provincie alsnog naar milieuaspecten gekeken, maar zag daar geen aanleiding in om de vergunning te weigeren.
Volgens de provincie heeft centralebouwer Veolia 'voldoende aannemelijk gemaakt dat er geen toename zal zijn van de milieubelasting'.

'Nadere juridische stappen'

Maar daar laten verschillende actiegroepen, verenigd in de Arnhemse Bomenbond, het niet bij zitten. Zodra zij de nieuwe vergunning ontvangen, worden 'nadere juridische stappen' gezet, kondigen ze aan. Eerder deze week zei de bond nog de provincie voor de rechter te willen slepen vanwege het uitblijven van een uitspraak over hun bezwaren. Deze is er nu dus alsnog.
Een ander bezwaar, tegen een vergunning voor de bescherming van de natuur, loopt op dit moment nog, laat de provincie weten. Wanneer deze wordt behandeld, kan een woordvoerder niet zeggen.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.