Nieuws

Wat vind jij: Vrouwen nemen nog altijd meer zorgtaken op zich dan mannen

De vrouw zorgt voor de kinderen en mannen zorgen ervoor dat een gezin financieel niets tekort komt. Deze rolverdeling was vroeger heel normaal. Tegenwoordig bestaat een gezin vaak uit tweeverdieners en liggen de zorgtaken anders. Hoe gaat dat in jouw gezin? © Pixabay
ARNHEM - De vrouw zorgt voor de kinderen en mannen zorgen ervoor dat een gezin financieel niets tekort komt. Deze rolverdeling was vroeger heel normaal. Tegenwoordig bestaat een gezin vaak uit tweeverdieners en liggen de zorgtaken anders. Hoe gaat dat in jouw gezin?
Het CBS heeft onderzocht hoe de taakverdeling tegenwoordig in een gezin verdeeld is. Ondanks het feit dat beide partners vaak zorgen voor een inkomen, blijkt de vrouw nog vaak de zorgtaken in een gezin op zich te nemen. Het onderzoeksbureau vergeleek twee generaties dertigers met elkaar, een groep uit de jaren '80 en een groep uit 2010. 
Jonge moeders werken tegenwoordig vaker dan vroeger, maar meestal wel in deeltijd, zodat er tijd over blijft om zorgtaken uit te voeren. Partners gaan tegenwoordig wel goed in gesprek om de taken met elkaar af te spreken, aldus het CBS. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen de verdeling van de zorgtaken aankijkt. Laat het ons weten en stem!
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!