Nieuws

Coronapatiënt krijgt compliment van burgemeester

Waarnemend burgemeester Josan Meijers van Lingewaard prijst een Huissense vrouw die besmet is met het coronavirus. De vrouw werd direct na terugkomst uit Noord-Italië ziek en besloot thuis te blijven. Ook vroeg ze haar man terughoudend te zijn met contacten buiten de deur. © ANP
HUISSEN - Waarnemend burgemeester Josan Meijers van Lingewaard prijst een Huissense vrouw die besmet is met het coronavirus. De vrouw werd direct na terugkomst uit Noord-Italië ziek en besloot thuis te blijven. Ook vroeg ze haar man terughoudend te zijn met contacten buiten de deur.
Toen de vrouw donderdag de testuitslagen kreeg, bleek ze inderdaad besmet met het coronavirus. Haar eigen, preventieve isolatie heeft er vooralsnog voor gezorgd dat ze geen andere mensen heeft besmet.

'Neem die voorzorgsmaatregelen'

'De vrouw maakt het naar omstandigheden goed. Ik ben blij dat ze binnen is gebleven', zegt Meijers. 'Het gaat niet alleen om mensen die terugkomen uit Noord-Italië. Op het moment dat je je ziek voelt en denkt: dit kan weleens corona zijn, neem dan die voorzorgsmaatregelen.'
De burgemeester noemt het een heel vervelend virus, maar benadrukt dat ze zich geen zorgen maakt. 'Ik hoop wel dat we met elkaar een grote uitbraak kunnen voorkomen', vertelt ze. Inmiddels staat de teller in Gelderland op tien besmettingen.
Bekijk het kaartje met de besmettingen in onze provincie. De tekst gaat daaronder verder.
De vrouw uit Huissen zit in thuisisolatie. Ook haar man wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht de man klachten krijgen die passen bij corona, wordt ook hij in isolatie geplaatst en getest op het virus.

Alertheid

'Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen deze partijen de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden', besluit de gemeente Lingewaard.