Nieuws

Medewerker WUR besmet met corona, in Utrecht onder behandeling

Nog geen andere besmettingen op de campus.
Een medewerker van de universiteit in Wageningen (WUR) is waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Dat staat in een e-mailbericht dat de universiteit naar medewerkers heeft verstuurd.Volgens de WUR heeft hij verder geen andere medewerkers besmet en gaan de college's gewoon door. © wur.nl
WAGENINGEN - Een medewerker van de universiteit in Wageningen (WUR) is waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Dat staat in een e-mailbericht dat de universiteit naar medewerkers heeft verstuurd.Volgens de WUR heeft hij verder geen andere medewerkers besmet en gaan de college's gewoon door.
De man, die promotieonderzoek doet in Biosystemics, was onlangs op bezoek bij een vriend in de Italiaanse stad Milaan, zo meldt de universiteit. Noord-Italië geldt als besmettingshaard voor het coronavirus in West-Europa. Naar alle waarschijnlijkheid is de medewerker daar besmet geraakt.
Eind februari kreeg de man ziekteklachten, waarna hij zich meldde bij de GGD in Utrecht, zijn woonplaats. De eerste testuitslag is positief, zo meldt de WUR. Er volgt nog een tweede test, om de besmetting definitief vast te kunnen stellen. De universiteit stelt dat de kans niet groot is dat medewerkers of studenten van de WUR zijn aangestoken door de man. Immers voelde hij zich nog niet ziek, toen hij voor het laatst op de campus was. De universiteit ziet dan ook geen aanleiding om colleges te schrappen. Wel heeft de WUR een speciaal corona-team in het leven geroepen voor het geval medewerkers en studenten zich toch ziek voelen of vragen hebben.
Bron: De Gelderlander