Nieuws

Medewerker universiteit Wageningen besmet met corona

Een medewerker van Wageningen University & Research is positief getest op het coronavirus. Dat heeft de universiteit in een brief laten weten aan al haar medewerkers en studenten. © ANP
WAGENINGEN - Een medewerker van Wageningen University & Research is positief getest op het coronavirus. Dat heeft de universiteit in een brief laten weten aan al haar medewerkers en studenten.
Eerder deze week testte de medewerker positief op een eerste bemonstering. Vrijdag werd duidelijk dat ook de tweede bemonstering positief is gebleken. De man doet promotieonderzoek in Wageningen en was op bezoek bij een vriend in de Italiaanse stad Milaan. Zijn vriendin is eveneens besmet met corona. 
Bekijk het kaartje met de besmettingen in onze provincie. De tekst gaat daaronder verder.

Vrijdag ziek geworden

Woordvoerder Simon Vink bevestigde donderdag al dat de WUR-medewerker thuiszit. 'Vorige week donderdag is hij voor het laatst op de leerstoelgroep geweest. Toen voelde hij zich nog goed. Vrijdag was hij hier niet en voelde hij zich in de middag ziek worden', zegt Vink.
De WUR heeft alle bestaande protocollen gevolgd, zegt de woordvoerder. Volgens hem is er geen risico geweest op besmetting. In het betreffende gebouw worden geen verdere maatregelen genomen. Alle medewerkers en studenten zijn geïnformeerd over de besmetting. 

Personeel mag naar huis

Personeel dat in het bewuste gebouw werkt en zich niet lekker voelt, kan naar huis gaan. Wie zich zorgen maakt kan zich wenden tot een leidinggevende.
De positieve bemonstering van de PhD-medewerker was de derde coronabesmetting in Gelderland. Eerder bleken een man uit Kerkwijk (gemeente Zaltbommel) en een man uit Culemborg dragers van het virus. Later kwamen daar meer gevallen bij.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!