Nieuws

Zutphense school stuurt jonge messentrekkers weg

Een school in Zutphen heeft twee jongens permanent geschorst na een conflict waarbij beiden een mes trokken. De Zutphense politie laat weten dat het een zorgmelding heeft opgemaakt over de twee. © Sebastian Pociecha / Unsplash
ZUTPHEN - Een school in Zutphen heeft twee jongens permanent geschorst na een conflict waarbij beiden een mes trokken. De Zutphense politie laat weten dat het een zorgmelding heeft opgemaakt over de twee.
De twee hadden een conflict en uitten over en weer bedreigingen. Ook kwam het van een handgemeen. Daarna trokken de twee een mes. De school maakte bij de politie melding van het incident. Vervolgens heeft de schoolleiding het duo van school gestuurd. Wanneer het incident gebeurde is niet duidelijk.
De politie legde de jongens een boete op voor verboden wapenbezit. Ook werd een zorgmelding gedaan. Dat kan de politie doen wanneer zij zich zorgen maakt over volwassenen of kinderen. Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, wordt in de regel steevast een melding gemaakt.
Die komt terecht bij een zorginstelling of de gemeente waar de betreffende personen wonen. Daarna wordt gekeken hoe ernstig de situatie is en wordt eventueel een onderzoek in gang gezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!