Nieuws

Marc Kiel verlaat de Wageningse Gemeenteraad

Marc Kiel vertrekt naar het regiobestuur VVD
VVD Raadslid Marc Kiel heeft aangekondigd dat hij in april afscheid wil nemen als gemeenteraadslid van Wageningen. Kiel is ruim 15 jaar actief geweest in de Wageningse politiek en was jarenlang het lokale gezicht van de VVD. Hij was eerder fractievoorzitter en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor de VVD.
WAGENINGEN - VVD Raadslid Marc Kiel heeft aangekondigd dat hij in april afscheid wil nemen als gemeenteraadslid van Wageningen. Kiel is ruim 15 jaar actief geweest in de Wageningse politiek en was jarenlang het lokale gezicht van de VVD. Hij was eerder fractievoorzitter en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor de VVD.
Huidig fractievoorzitter Bart Rozemeijer is vol lof over zijn inzet: “Marc Kiel heeft altijd een helder liberaal VVD geluid laten horen en veel weten te bereiken voor de stad”. Hij heeft zich o.a. ingezet om het ondernemersklimaat te verbeteren en was een van de drijvende krachten achter de zondagopenstelling van supermarkten en andere winkels in de stad. Bij de laatste verkiezingen pleitte hij voor een prominente rol van Wageningen bij wereldwijde vraagstukken op het gebied van energie, klimaat, voeding en water en was een groot voorstander van de samenwerking met andere gemeenten en ondernemers in regio FoodValley. Volgens Kiel biedt deze samenwerking veel kansen om uit te groeien tot de internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van gezonde en duurzame voeding.
Marc Kiel treedt na zijn vertrek uit de gemeenteraad toe tot het regiobestuur van de VVD.