Nieuws

Man (24) uit Tiel moet vijf jaar de cel in voor dodelijke steekpartij

Een 24-jarige Tielenaar is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor een dodelijke steekpartij in Geldermalsen. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 24-jarige Tielenaar is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor een dodelijke steekpartij in Geldermalsen.
De man was de drugsdealer van het slachtoffer. Hij vroeg een vriend van het slachtoffer hem op 10 maart 2019 mee te lokken naar een afgesproken plek in Geldermalsen. Daar wilde de Tielenaar het slachtoffer een lesje leren, stelt de rechtbank.
Hij sloeg hem meerdere keren in het gezicht en stak hem in zijn boven- en onderbeen. Hierbij zijn een ader en slagader geraakt. Het slachtoffer overleed kort hierna aan zijn verwondingen.
Volgens de rechtbank is er geen sprake van moord of doodslag. Wel acht de rechtbank het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg bewezen. De officier van justitie had negen jaar cel geëist.
De Tielenaar moet in totaal ruim 21.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de moeder, zus en broer van het slachtoffer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!