Nieuws

Het Lekkerste van Gelderland - Marikenbrood

Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Nijmegen vind je hier.
Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Nijmegen vind je hier.

Ingrediënten

275 gram bloem
1 zakje droge gist of 20 gram verse gist
20 gram melkpoeder
20 gram suiker
20 gram roomboter
5 gram zout
170 milliliter water
240 gram rozijnen
60 gram krenten, nacht laten wellen in likeur naar keuze (bijvoorbeeld Mandarine Napoléon)
250 gram amandelspijs
400 gram banketbakkersroom
20 stuks mandarijnen uit blik
40 gram kaneelsuiker
Gesmolten boter
Poedersuiker

Wils recept voor het Marikenbrood

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem, suiker, roomboter, het gist, melkpoeder, zout en water door elkaar en kneed het 20 minuten in de machine. Meng de goed uitgelekte en drooggemaakte rozijnen en krenten hier door en zorg ervoor dat ze goed in het deeg zitten. Doe het mengsel 40 minuten in een met zonnebloemolie ingesmeerde bak en laat afgedekt 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in twee bollen. Rol een deel uit en leg in de springvorm. Verdeel hier het spijs
over en daarna de banketbakkersroom en de mandarijnen. Bestrooi tot slot met kaneel en suiker. Rol vervolgens het ene deel van het deeg uit, leg dit bovenop het andere deel en laat 60 minuten rusten.
Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten gaar.
Laat het brood afkoelen en besmeer het daarna met gesmolten boter en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!