Nieuws

Wat vind jij: moeten plastic tasjes helemaal verboden worden?

Het is voor bijna iedereen een gewoonte geworden: zelf een tas meenemen naar de supermarkt. Dat heeft I&O Research onderzocht om tot een evaluatie te komen van het verbod op gratis plastic tasjes in 2016. Wat vind jij: moeten plastic tasjes helemaal verboden worden? © Pixabay
ARNHEM - Het is voor bijna iedereen een gewoonte geworden: zelf een tas meenemen naar de supermarkt. Dat heeft I&O Research onderzocht om tot een evaluatie te komen van het verbod op gratis plastic tasjes in 2016. Wat vind jij: moeten plastic tasjes helemaal verboden worden?
Het verbod op gratis plastic tasjes is op orde, concludeert minister Van Veldhoven. Die gaf opdracht tot het onderzoek. 'Het maatschappelijk draagvlak voor het Nederlandse verbod op gratis plastic draagtassen is groot', schrijft de minister aan de Tweede Kamer.
Op sommige plekken worden nog wel geregeld gratis tasjes meegegeven. Vooral in de afhaalhoreca, op de markt en bij maaltijdbezorging.
Tussen 2015 en 2018 is het aantal verstrekte tasjes met zo’n 80 procent afgenomen, maar helemaal verdwenen zijn de plastic tassen dus nog niet.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!