Nieuws

Oud-speler Marcelis nieuwe trainer van Orion

Joris Marcelis als speler.
Joris Marcelis wordt de nieuwe trainer van Active Living Orion. De 35-jarige oud-volleyballer neemt het stokje aan het einde van dit seizoen over van de huidige trainer Martijn van Goeverden, die na twee jaar stopt. © REGIO8
DOETINCHEM - Joris Marcelis wordt de nieuwe trainer van Active Living Orion. De 35-jarige oud-volleyballer neemt het stokje aan het einde van dit seizoen over van de huidige trainer Martijn van Goeverden, die na twee jaar stopt.
'Afgelopen jaar heeft Marcelis de transitie van speler naar staflid doorgemaakt en de benodigde opleiding gevolgd', aldus het bestuur van de volleybalclub uit Doetinchem. 'Hiermee is hij goed voorbereid en ingevoerd om de visie en koers van Orion voort te zetten.' 
Het aanstellen van Marcelis als nieuwe trainer betekent dat er afscheid genomen wordt van Van Goeverden. 'Van Goeverden heeft zich twee seizoenen lang maximaal ingezet voor de ontwikkeling van de selectie en het behalen van de sportieve doelen', aldus het bestuur.
De trainer pakte afgelopen seizoen, in zijn eerste jaar, direct de landstitel met de Doetinchemse club. Dit seizoen greep hij met de Doetinchemmers de Supercup.
Onder leiding van Van Goeverden werd Orion vorig seizoen kampioen.