Nieuws

'Doodgeschoten tbs'er is beruchte vlogger Dennie M.'

Agenten houden een man onder schot.
De tbs'er die ontsnapte uit kliniek De Kijvelanden in Poortugaal en werd doodgeschoten door de politie is de bekende en beruchte tbs-vlogger Dennie M. (37). Dat hebben diverse bronnen binnen en buiten de tbs-kliniek aan De Telegraaf en Rijnmond gemeld. © Omroep Gelderland
OCHTEN - De tbs'er die ontsnapte uit kliniek De Kijvelanden in Poortugaal en werd doodgeschoten door de politie is de bekende en beruchte tbs-vlogger Dennie M. (37). Dat hebben diverse bronnen binnen en buiten de tbs-kliniek aan De Telegraaf en Rijnmond gemeld.
Samen met medebewoner Antoni van H. (52) nam Dennie M. zondag de benen. De twee gijzelden een personeelslid van de kliniek. Ze beschikten over een vuurwapen en een mes. Na een intensieve klopjacht werd Dennie M. doodgeschoten door de politie in Ochten. Van H. kon mede dankzij een beet van een politiehond worden aangehouden.

YouTube-kanaal

M. zorgde volgens De Telegraaf afgelopen jaren regelmatig voor ophef, omdat hij met een verboden mobiele telefoon video's maakte in klinieken waar hij verbleef. Zo had hij vorig jaar een eigen YouTube-kanaal, dat hij onderhield vanuit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum.
Hij runde zelfs enige tijd een eigen YouTube-kanaal, met daarop ruim 90 video's. De krant schrijft dat M. in de tbs-kliniek terechtkwam vanwege zijn bijdrage aan de ontvoering en gijzeling van een 15-jarige jongen uit Scheveningen, dat gebeurde 30 december 2007.

Mes kwijtgeraakt

Hoe de tbs'ers aan de wapens konden komen, wordt onderzocht. Bronnen zeggen tegen de NOS dat in de Kijvelanden-kliniek enkele weken geleden een mes is kwijtgeraakt, dat ondanks een intensieve zoekactie nooit is teruggevonden. Rijnmond stelt dat de ontsnapping zorgvuldig is voorbereid.
Woordvoerder Cees Siermann van De Kijvelanden kan daar in het belang van het onderzoek niet op reageren, zegt hij tegen de omroep. Ook het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil niet ingaan op de zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!