Nieuws

Kap van beeldbepalende treurbeuk in Duiven snel gepiept

De honderd jaar oude treurbeuk op Landgoed Welleveld in Duiven is maandagochtend gekapt. De kap was nodig omdat bijna alle takken van de boom dood waren en dit voor onveilige situaties zorgde. © Omroep Gelderland
DUIVEN - De honderd jaar oude treurbeuk op Landgoed Welleveld in Duiven is maandagochtend gekapt. De kap was nodig omdat bijna alle takken van de boom dood waren en dit voor onveilige situaties zorgde.
Het omzagen was volgens Albert de Kleine van Boomverzorging De Kleine uit Heteren zo gepiept. 'Ja de boom stond op een veilige, open plek, dus kon zonder risico's omvallen. Dat scheelt.' 
De oude boom is vervolgens ter plekke in stukken gezaagd en opgeruimd.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Kap van beeldbepalende treurbeuk in Duiven snel gepiept

Bomendokter

De kap gebeurde in de vroege ochtend en in de stromende regen, en trok maar weinig kijkers. Ook afgelopen zomer was er geen animo voor de boom, toen er nog een bomendokter naar het landgoed in Duiven kwam om aan de inwoners uit te leggen waarom de kap nodig was.
De bomenexpert was destijds door de gemeente ingehuurd, omdat op social media wél veel boze en teleurgestelde reacties kwamen toen de kap van de boom werd aangekondigd. De treurbeuk stond er al zo'n honderd jaar en was beeldbepalend. 
De gemeente plant op de plek van de oude treurbeuk zeer waarschijnlijk een nieuwe boom terug.