Gemeente Neder-Betuwe

VIDEO | Politie massaal in Ochten na mogelijk schietincident

In Ochten is de politie zondag aan het begin van de avond massaal opgetrommeld na een mogelijk schietincident. Op videobeelden zijn mannen met wapens te zien. De politie wil nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. © Persbureau Heitink
OCHTEN - In Ochten is de politie zondag aan het begin van de avond massaal opgetrommeld na een mogelijk schietincident. Op videobeelden zijn mannen met wapens te zien. De politie wil nog niet zeggen wat er precies is gebeurd.
Weggebruikers hebben het op social media over een groot aantal politiewagens die met loeiende sirenes over de A15 naar Ochten snelden. Daar zouden schoten zijn gelost. Op beelden van een getuige zijn mannen te zien die wapens lijken te dragen.
Bekijk de beelden hier
VIDEO | Politie massaal in Ochten na mogelijk schietincident

'Ongeveer tien schoten'

Een getuige meldt aan Omroep Gelderland dat hij op de afrit van de A15 bij Ochten een beschadigde politieauto zag staan. 'En bij dat bedrijf stond een een auto. De inzittenden daarvan leken mij agenten in burger en die sprongen over het hek. Even later hoorden we ongeveer tien schoten, en kort daarna kwamen er nog veel meer politievoertuigen.'

Kogelwerende vesten

Fotografen maken in Ochten melding van agenten van de Landelijke Eenheid bij sapproducent Fruity Line aan de Cuneraweg in Ochten. Ze dragen kogelwerende vesten. Ook een ambulance is ter plaatse. Een politiehelikopter kwam vanaf Schiphol naar Ochten. 
Wat er precies is voorgevallen, is nog niet duidelijk. Een politiewoordvoerder wil daar nog niets over zeggen. Agenten onderzoeken even verderop een busje met openstaande deuren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!