Nieuws

Agent schiet bij aanhouding 'gewapende' man in Winterswijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding in Winterswijk. © ANP
WINTERSWIJK - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding in Winterswijk.
Agenten gingen rond 01.00 uur af op een melding over een man die met een wapen voor een huis in de Elzenstraat zou staan. Toen ze aankwamen, zagen ze hem staan en trokken ze meteen hun vuurwapen. 

Hand naar binnenzak

De 51-jarige verdachte leek volgens de politie onder invloed en reageerde niet op de agenten. Wel ging hij met zijn hand naar de binnenzak van zijn jas, waarna een van de agenten een waarschuwingsschot loste.
Dat bleek te helpen: de verdachte werkte mee en kon geboeid worden. Hij had geen wapen op zak, maar na een korte zoektocht werd wel een vuurwapen gevonden.

Huls aangetroffen

Het lijkt er volgens de politie op dat daar ook mee is geschoten. Er is een huls aangetroffen en ook verklaringen van getuigen wijzen erop dat een schot is gelost. Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn ook geen beschadigingen aangetroffen.
De 51-jarige man uit Winterswijk zit nog vast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!