Nieuws

Dronken automobilist rijdt in op agent in Nijmegen

Een dronken automobilist is zondagochtend vroeg in Nijmegen ingereden op een agent. Volgens de politie kon het slachtoffer net op tijd wegspringen. © politie Nijmegen
NIJMEGEN - Een dronken automobilist is zondagochtend vroeg in Nijmegen ingereden op een agent. Volgens de politie kon het slachtoffer net op tijd wegspringen.
De agent was met collega's op de Van Welderenstraat bij een vechtpartij. Toen die was gesust, reed een Range Rover met hoge snelheid op het slachtoffer af.
Volgens de politie scheelde het niet veel of de agent had onder de auto gelegen. De diender werd bij het passeren nog wel door de buitenspiegel geraakt.

Onder invloed

De bestuurder van de Range Rover vervolgde zijn weg, maar reed zich vast in de nabijgelegen Bisschop Hamerstraat. Bij zijn aanhouding bleek de 36-jarige Nijmegenaar onder invloed te zijn.
Volgens de politie kon hij op straat geen blaasproef volbrengen en op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse.
De bestuurder zit vast voor poging tot doodslag en rijden onder invloed. De recherche onderzoekt de zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!