Nieuws

Eindelijk weer een verjaardag, mét gratis taart

ELSPEET - Sommigen kunnen maar één keer in de vier jaar hun verjaardag vieren. Op deze schrikkeldag steekt Bakker Piet in Elspeet ze een hart onder de riem door gratis verjaardagstaarten weg te geven.
'Als je maar een kaar in de vier jaar echt jarig bent, dan moet het ook goed gevierd worden', zegt Ronny van der Horst van de bakkerij. 'Daar hebben we wel een cadeautje voor over.'

Veel aanmeldingen

Maar liefst 29 mensen meldden zich aan voor een gratis taart. En dat is best veel, want er wonen maar 26 mensen in de gemeente Nunspeet die vandaag hun verjaardag vieren. Een paar klanten komen dan ook van over de gemeentegrens voor de verjaardagstaart.
De tekst gaat verder onder de video
Eindelijk weer een verjaardag, mét gratis taart
Mensen moeten zich wel legitimeren om de lekkernij mee te kunnen nemen. 'Ik ben 13', zegt een jarige mevrouw op de vraag wat haar leeftijd is. De officiële leeftijd ligt uiteraard hoger: vier keer 13 maakt 52 jaar. 

Kerkkrantje als bewijs

Een andere mevrouw wil juist haar jarige buurvrouw verwennen met de cheesecake. Als bewijs heeft ze het kerkkrantje meegenomen. 'Ze is 76 jaar. Dus die ga ik straks verrassen.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!