Nieuws

Herstelde Bryan Linssen doorstaat training en speelt tegen PEC Zwolle

Linssen keerde vrijdag terug op de training van Vitesse
Bryan Linssen heeft vrijdag met succes zijn gekneusde voet getest. Zaterdag staat de aanvoerder van Vitesse alweer aan de aftrap tegen PEC Zwolle.
ARNHEM - Bryan Linssen heeft vrijdag met succes zijn gekneusde voet getest. Zaterdag staat de aanvoerder van Vitesse alweer aan de aftrap tegen PEC Zwolle.
De 29-jarige Linssen raakte in het thuisduel met PSV (1-2) vorige week geblesseerd aan zijn linkervoet na een botsing met Pablo Rosario. De schade bleek enigszins mee te vallen, maar Linssen kon de eerste dagen nauwelijks iets doen.
Vrijdag maakte de topscorer van Vitesse zijn rentree op Papendal waar de Arnhemse club trainde op kunstgras. Dat is zaterdag ook de ondergrond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. 'Het het voelt weer goed. Zaterdag speel ik weer', reageerde Linssen die de hele training volmaakte. 

Standbeen

Voordeel is dat de aanvaller rechtsbenig is en het dus gaat om zijn standbeen waar hij de tik kreeg. 'Dat komt nu inderdaad goed uit', beaamde Linssen na de korte training. Trainer Edward Sturing zal vrijwel zeker geen wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling. Richedly Bazoer is terug in de selectie na ziekte, maar blijft reserve.
Vitesse speelt in de eredivisie voor de twaalfde keer in Zwolle. Vier maal won de club uit Overijssel, vijf overwinningen kwamen op naam van Vitesse. In maart 2017 won PEC voor het laatst. Vitesse zegevierde de laatste twee edities met 2-0 en 2-1. 
Trainer John Stegeman van PEC Zwolle begon zijn voetballoopbaan bij Vitesse. Hij kwam tot zeven wedstrijden. Vitesse staat op de ranglijst zevende en doet mee om de plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle strijdt tegen degradatie en staat momenteel zestiende. Dat betekent aan het eind van dit seizoen play-offs om lijfsbehoud.  
Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet; Bero, Tannane, Tronstad; Dicko, Matavz en Linssen.