Nieuws

De stelling: 'Eerste coronabesmetting in Nederland, ik ga hamsteren!'

Een persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Neem jij, nu het virus in ons land is, extra voorzorgsmaatregelen? Ga jij bijvoorbeeld hamsteren? Reageer op de stelling van GLD. © ANP
ARNHEM - Een persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Neem jij, nu het virus in ons land is, extra voorzorgsmaatregelen? Ga jij bijvoorbeeld hamsteren? Reageer op de stelling van GLD.
Het gaat om de eerste bekende besmetting met het COVID-19-virus in Nederland. De patiënt, een 56-jarige man uit Loon op Zand, ligt sinds woensdagavond in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij was pas geleden in de Italiaanse regio Lombardije, waar het virus ook rondwaart.
Van grootschalig hamsteren naar aanleiding van het coronavirus was woensdag nog geen sprake in Nederland, meldde het Parool. Maar wie nog een voorraadje des­infecterende handgel wil, kan maar beter opschieten. Kruidvat laat weten dat er vijf keer zoveel handgel en twee keer zoveel zeep wordt verkocht als normaal. Tekorten dreigen echter nog niet. 
Brancheorganisatie CBL liet woensdag ook weten nog geen enkele toename te zien in de afname van eten en drinken bij de grote supermarkten. Hamsteren was nog niet aan de orde, maar gaat dat wellicht veranderen nu de eerste besmetting in Nederland een feit is?
Reageer hieronder op de stelling van GLD.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!