Nieuws

Voorwaardelijke straf voor mishandeling medewerker Pompekliniek

Hekwerk rondom de Pompekliniek. Fotro: ANP
Een 39-jarige man uit Enschede is donderdag veroordeeld voor de mishandeling van een medewerker van de Pompekliniek in Nijmegen. Hij kreeg drie maanden voorwaardelijk.
ZUTPHEN - Een 39-jarige man uit Enschede is donderdag veroordeeld voor de mishandeling van een medewerker van de Pompekliniek in Nijmegen. Hij kreeg drie maanden voorwaardelijk.
De man verbleef in het kader van een tbs-maatregel in de kliniek. Op 14 maart 2019 mishandelde hij zijn mentor. Hij bedreigde verder een psychiater van de kliniek en zijn toezichthouder bij de reclassering met de dood. Eerder pleegde hij een diefstal.
De officier van justitie eiste dat de man de tbs-maatregel met dwangverpleging zou worden opgelegd, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Daarbij is meegewogen dat de man sinds 11 december 2019 in zijn eigen woning verblijft en dat dit kennelijk door zijn toenmalige behandelaar verantwoord werd geacht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!