Nieuws

Welke artiesten worden Gelders Ambassadeur van de Vrijheid?

5 maart de finale in Theater Junushoff
Op donderdag 5 maart 2020 wordt de 1e Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid gekozen. Lola Peters, The Hubschrauber, Toeknee Tee en Sonic Whip zijn de finalisten die op 5 maart zullen strijden om de titel Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid.  De finale vindt vanaf 19.30 uur plaats in het theatercafe Junushoff te Wageningen. Vanwege het bijzondere feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar dus ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid.
WAGENINGEN - Op donderdag 5 maart 2020 wordt de 1e Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid gekozen. Lola Peters, The Hubschrauber, Toeknee Tee en Sonic Whip zijn de finalisten die op 5 maart zullen strijden om de titel Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid.  De finale vindt vanaf 19.30 uur plaats in het theatercafe Junushoff te Wageningen. Vanwege het bijzondere feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar dus ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid.
Deze vier Gelderse artiesten strijden op 5 maart om de titel:
LOLA Peters is een 19-jarige zangeres uit Arnhem. Afgelopen juni is haar eerste single, White Noise, uitgekomen. Haar muziek vliegt van jazz naar neo-soul en van pop naar elektronische pop. Lola vertelt met haar muziek verhalen over de liefde en haar gedachtes en wil met haar stem de wereld om zich heen verzachten. 
De Nijmeegs-Arnhemse band The Hubschrauber maakt melancholische alternatieve muziek. Hun debuutalbum Kepler-186f werd gelanceerd met een Chinese maansonde en letterlijk de ruimte ingeschoten. De opvolger Protector, Distractor komt binnenkort uit en verweeft persoonlijke thema’s met maatschappelijke observaties in een eigenzinnige soundtrack van het leven anno 2020.
Toeknee Tee is een rapper/producer uit de Verenigde Staten die zich inmiddels gevestigd heeft in regio Nijmegen. Hij begon zijn carrière als dj in Australië voor hij zelf de microfoon oppakte en naar Europa verhuisde. Met zijn bijnaam '10 country Tony' en zijn verrassende Amerikaanse perspectief op het Nederlandse leven wint hij aan populariteit in ons koude kikkerlandje.
Bij SonicWhip draait alles om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves. Deze explosieve rockband uit Nijmegen bestaat uit de broers Meryn & Florian Bevelander en bassist Frank Mohnen. De laatste twee kennen elkaar van de Rockacademie en Meryn is publiekswinnaar van de Sena Young Talent Guitar Award. De muziek van deze jonge band is fris en tegelijkertijd uiterst volwassen.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Cultuurfonds, Popcultuur Wageningen, Poppunt Gelderland en Wageningen45.