Nieuws

Jongen (15) omgekomen bij ongeluk met heftruck: 'We zijn er kapot van'

De jongen van 15 die woensdag omkwam bij een bedrijfsongeval in Dodewaard was afkomstig uit Kesteren. Hij deed vakantiewerk in een magazijn dat Van der Garde Tuinmeubelen bouwt op een industrieterrein vlakbij de snelweg A15. © ANP (archief
DODEWAARD - De jongen van 15 die woensdag omkwam bij een bedrijfsongeval in Dodewaard was afkomstig uit Kesteren. Hij deed vakantiewerk in een magazijn dat Van der Garde Tuinmeubelen bouwt op een industrieterrein vlakbij de snelweg A15.
Bedrijfsleider Jaap Hoogenboom noemt het ongeluk een tragisch ongeval: 'Hij was een zeer gewaardeerde kracht. We zijn er verslagen en kapot van. We zijn nu met zijn allen bij elkaar om het te verwerken.'

Oorzaak

Hoogenboom kan niets meer vertellen dan dat het gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij een heftruck betrokken was. 'De exacte toedracht wordt onderzocht door de arbeidsinspectie. Maar hij is waarschijnlijk van de heftruck gevallen', zegt hij.
De inspectie SZW, voorheen de arbeidsinspectie, bevestigt dat er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van het ongeval. Daar kunnen verder nog geen mededelingen over worden gedaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!