Nieuws

Clazzi brengt prachtige versie van muziek uit Turks Fruit op Podium Kabam

Clazzi op Podium Kabam.
Clazzi op Podium Kabam. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Clazzi is een jong en dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Ze brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is. Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop, jazz en theaterwereld.
Deze veelzijdigheid is terug te vinden in hun repertoire. Klassieke werken, tango’s, jazz-standards en eigen composities, alles kan voorbijkomen. Met veel ruimte voor eigen interpretatie en improvisatie is elk concert weer verrassend.
Clazzi heeft in november 2019 de aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis te Amsterdam. Daarnaast zijn zowel Job als Dirk laureaten van het klassieke Prinses Christina Concours.
Op Podium Kabam spelen ze het nummer 'Dat Mistige Rooie Beest', geschreven Rogier van Otterloo, gearrangeerd door Clazzi zelf.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen. Podium Kabam geeft ze een extra zetje.
In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien zoals dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen. Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid op Radio Gelderland.
De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden in september en oktober elke donderdag uitgezonden om 17.20 uur op TV Gelderland.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, en AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen, het oude Doornroosje in Nijmegen en in Studio 26 in Velp. Podium Kabam wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 
Bekijk hier het YouTube kanaal van Podium Kabam. En heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken? Meld je dan aan via kabam@gld.nl. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!