Nieuws

Weer sneeuw op komst, lokaal kan het wit worden

Groesbeek in de sneeuw van woensdag.
Er kan donderdag opnieuw sneeuw vallen. Mogelijk wordt het op sommige plekken zelfs wit, maar in het grootste deel van de provincie blijft het bij natte sneeuw. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er kan donderdag opnieuw sneeuw vallen. Mogelijk wordt het op sommige plekken zelfs wit, maar in het grootste deel van de provincie blijft het bij natte sneeuw.
De ochtend begon nog met opklaringen, wat voor een fraaie zonsopkomst zorgde. In de loop van de ochtend wordt de bewolking vanuit het westen dikker en gaat het regenen. 'Dat kan hier en daar overgaan in natte sneeuw', vertelt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.

Wit in hogere delen

Heel lokaal kan het volgens hem wit worden. 'Maar dat is dan op hogere delen van de provincie. Op de meeste plaatsen wordt het een natte boel.' In de Limburgse heuvels kan een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan.
De temperatuur blijft steken op zo'n 3 graden. Als er langer natte sneeuw blijft vallen, kan die zelfs nog met twee graden zakken.

Vertrouwd weerbeeld keert terug

Richting de avond draait de wind vanuit het zuidoosten naar het noordwesten en klaart het op. Vrijdag is het overdag droger en zijn er zelfs periodes met zon, maar ook dan kan er in de avond even natte sneeuw vallen.
In het weekend keert het vertrouwde weerbeeld terug: harde wind en van tijd tot tijd regen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!