Nieuws

De Stelling: 'Carnaval is geweest, nu ga ik vasten'

Na een paar dagen flink te zijn losgegaan met carnaval, breekt voor veel mensen de periode van vasten aan. Doe jij er ook aan mee? Reageer op De Stelling van GLD! © ANP
ARNHEM - Na een paar dagen flink te zijn losgegaan met carnaval, breekt voor veel mensen de periode van vasten aan. Doe jij er ook aan mee? Reageer op De Stelling van GLD!
Katholieken vasten een periode van veertig dagen vóór Pasen. Vandaag, Aswoensdag, is de eerste vastendag van de vastenperiode. Op deze dag halen ze een askruisje in de kerk. 
Tijdens het vasten is het de bedoeling dat je je tijdlang onthoudt van eten en drinken. Maar tegenwoordig kan het ook gaan om andere dingen, bijvoorbeeld je auto laten staan of minder je telefoon gebruiken.
Wordt er in onze provincie veel gevast? Wij zijn benieuwd. Reageer hieronder op De Stelling van GLD.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!