Nieuws

Albert Heijn in Aalten kan uitbreiden, bibliotheek verhuist

AALTEN - De Albert Heijn op de Hoven in Aalten mag uitbreiden met drie appartementen boven de supermarkt en een parkeerkelder eronder. Dat betekent dat de bibliotheek naar de Lage Blik verhuist. De gemeenteraad van Aalten had er dinsdagavond unaniem 334.000 euro voor over.
De aanpak van de supermarkt en het parkeerterrein maakt onderdeel van een groter geheel, namelijk het creëren van een compact en aantrekkelijk (winkel)centrum. 'Dankzij dit plan blijft winkelen in en rond de supermarkt mogelijk in een duurzame en groene omgeving', reageerde wethouder Ted Kok dinsdagavond.

Twee moties verworpen

De Progressieve Partij (PP) diende twee moties in, voor zowel 'meer en aantrekkelijker fietsparkeerplaatsen' als het planten van extra bomen op de parkeerplaats. 
Volgens de PP moet het voor fietsers gestimuleerd worden op de fiets de boodschappen te doen. Door de parkeerkelder is er voldoende parkeergelegenheid, waardoor er op de huidige parkeerplaats meer ruimte komt voor aanplant van groen. Maar beide moties van PP werden verworpen.
Door de uitbreiding van de supermarkt verdwijnt de doorsteek naar de Hogestraat en daartegen hebben de eigenaren van een woonwinkel - tevergeefs - geprotesteerd, omdat ze daardoor minder voorbijgangers door hun straat zien komen, met inkomstenderving tot gevolg. Alleen HMV betreurde het afsluiten van de doorsteek.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.