Nieuws

Onveiligste verkeerssituatie van onze provincie wordt aangepakt

WARNSVELD - Bewoners en weggebruikers riepen er al jaren om en nu worden ze eindelijk gehoord. Er komt een rotonde op de plek waar de Lochemseweg N346 de Almenseweg kruist. Die plek kwam afgelopen zomer bij Omroep Gelderland nog uit de bus als 'onveiligste verkeerssituatie van Gelderland'.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Onveiligste verkeerssituatie van Gelderland wordt aangepakt
Op de kruising kwamen de afgelopen jaren meerdere zware ongelukken voor, enkele ook met dodelijke afloop. Weggebruikers klagen over een extreem onoverzichtelijke situatie. Toen Omroep Gelderland afgelopen zomer het 'Meldpunt Onveilig Verkeer' in het leven riep, werd deze verkeerssituatie als de meest onveilige situatie van Gelderland gekozen.
Aanvankelijk leek de provincie niet van plan snel met aanpassingen te komen. Ook niet nadat de gemeenten Bronckhorst, Zutphen en Lochem eerder al een brandbrief naar de toenmalig gedeputeerde Conny Bieze stuurde. Ze vroegen de provincie op korte termijn met maatregelen te komen. Sindsdien ging het volgens omwonenden nog diverse keren mis op het beruchte kruispunt.

Noodzaak van een rotonde

De provincie Gelderland gaf in mei vorig jaar wel aan onderzoek te gaan doen. In het verleden zijn meerdere aanpassingen gedaan aan de weg, maar omdat er nog steeds veel (bijna) ongelukken gebeuren zouden verkeersdeskundigen nog eens grondig kijken naar de situatie. 'Verkeerstechnisch is de weg veilig', liet een woordvoerder van de provincie toen weten. Nu is de provincie dus overtuigd van de noodzaak van een rotonde.
Wanneer de rotonde wordt aangelegd en hoe deze gefinancierd gaat worden is nog niet duidelijk. 'Daar wordt nog over gesproken, maar de rotonde komt er zeker', bevestigt een woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!