Nieuws

Ex-militair hangt anderhalf jaar cel boven het hoofd

Een 27-jarige ex-militair heeft dinsdag een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, tegen zich geëist horen worden. De man stond vandaag voor de rechter voor een serie diefstallen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, bij Arnhem. © ANP
ARNHEM - Een 27-jarige ex-militair heeft dinsdag een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, tegen zich geëist horen worden. De man stond vandaag voor de rechter voor een serie diefstallen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, bij Arnhem.
Hij zou in juni en augustus vorig jaar meerdere keren hebben ingebroken in gebouwen op het terrein. Daarbij zou hij onder meer messen en wapentoebehoren hebben buitgemaakt.
De man uit Castricum zou op zijn voormalige werkplek zijn slag hebben geslagen. Hij wordt ervan verdacht met een geheime code of valse sleutel een sleutelkastje te hebben geopend en daarna met sleutels uit het kastje meerdere kantoren en kamers op de kazerne te zijn binnengegaan. Bij zijn diefstallen zou hij onder andere een dolk, een loopreiniger voor geweren en andere militaire uitrusting hebben gestolen.
Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf is een proeftijd van drie jaar verbonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!