Nieuws

Donderdag is er opnieuw kans op sneeuw

Het was al duidelijk dat we de komende nacht een beetje sneeuw kunnen verwachten, maar donderdag kan het misschien wel eens echt wit worden op de straten. Dat laat Raymond Klaassen van Weerplaza dinsdag weten. © Pixabay
WAGENINGEN - Het was al duidelijk dat we de komende nacht een beetje sneeuw kunnen verwachten, maar donderdag kan het misschien wel eens echt wit worden op de straten. Dat laat Raymond Klaassen van Weerplaza dinsdag weten.
De komende nacht kan het zelfs al een beetje wit worden op de Veluwe, als de temperatuur naar twee graden zakt. Maar zeker is dat die sneeuw niet blijft liggen.
Dat is donderdag wel een reële optie. 'Er trekt een laag drukgebied vanuit het westen naar Nederland. Daar kan natte sneeuw uit vallen, maar dat is intensiever dan komende nacht. Ik sluit niet uit dat het dan ook wit gaat worden', stelt Klaassen. 
Voor wie hoopt op het maken van sneeuwengelen of sneeuwpoppen...dat gaat helaas niet. 'Hoewel het maar 2 of 3 graden wordt, komt er daarna snel regen. En vrijdag is het sowieso weg, dan wordt het een graad of zeven.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!