Nieuws

'Pakketbezorger' licht oudere mensen op

In Doetinchem en Enschede maakt een man slachtoffers door zich aan de deur bij oudere mensen voor te doen als pakketbezorger. Hij weet hun bankgegevens te bemachtigen en haalt zo veel geld van rekeningen van hun slachtoffers. © politie/Bureau GLD
DOETINCHEM - In Doetinchem en Enschede maakt een man slachtoffers door zich aan de deur bij oudere mensen voor te doen als pakketbezorger. Hij weet hun bankgegevens te bemachtigen en haalt zo veel geld van rekeningen van hun slachtoffers.
We spraken met een van de gedupeerden, deze inwoner van Doetinchem. Hij wordt voor ruim duizend euro opgelicht.
De tekst gaat daaronder verder.
'Pakketbezorger' licht oudere mensen op
De bezorger doet alsof hij medewerker is van PostNL. Maar voor de bezorging moeten de mensen 1 euro pinnen. De slachtoffers voelen geen argwaan omdat de man een jas van PostNL draagt.
In werkelijkheid past hij een wisseltruc toe met bankpassen. Dat doet hij twee keer in Doetinchem en een keer in Enschede. Allemaal bij mensen op leeftijd.
In een van de aangiftes is sprake van een groene personenauto. De verdachte zou na de oplichting in die wagen zijn gestapt.
Kun je de politie helpen deze ‘bezorger’ achter slot en grendel te krijgen, aarzel dan niet en waarschuw de politie op 0800-6070. Je kunt ook Meld Misdaad Anoniem bellen (0800-7000) of dit digitale tipformulier van de politie invullen. Zaaknummer: 2019461780.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!