Nieuws

Bijzondere sport: rollen met een bal die niet recht vooruit wil

EDE - Rollen met een bal van 1200 gram die niet recht vooruit wil en dan zo dicht mogelijk bij een andere bal 30 meter verderop in de buurt uitkomen. Dat is kort samengevat koersbal. Een balspel dat vooral populair is onder ouderen, zeker in Ede. Daar staat deze dinsdag het Open Koersbalkampioenschap van Ede op de agenda. In de Topsporthal, want voor minder doen ze het niet.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Bijzondere sport: rollen met een bal die niet recht vooruit wil
Koersbal lijkt in eerste instantie niet een echt alledaagse sport. Toch wordt het door behoorlijk wat ouderen beoefend. Exacte cijfers zijn er niet omdat er ook veel onofficiële clubjes zijn. Maar volgens de organisatoren van Sportservice Ede zijn er bij hen in de regio zeker tientallen, zo niet honderden ouderen die het spel spelen.

Tactisch spel en ontmoeten

De reden dat het onder ouderen populair is, komt volgens de medewerkers van Sportservice doordat het een spel is dat tot op hoge leeftijd kan worden gespeeld en de nodige tactische uitdaging heeft. Ook is het een gelegenheid voor ouderen om elkaar te ontmoeten.
Aan het Open Koersbalkampioenschap in Ede doen twaalf teams mee uit de gemeenten Wageningen, Veenendaal en Ede. Het team dat verslagen moet worden lijkt Ana Upu uit Lunteren. Het eerste team van deze club is de ongeslagen kampioen van de afgelopen jaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!