Nieuws

Oud-wethouder Veenendaal aan de slag in Oude IJsselstreek

Marieke Overduin-Biesma is door het CDA voorgedragen als nieuwe wethouder in Oude IJsselstreek. Ze moet opvolger worden van Peter van de Wardt, die in december opstapte door de problemen rond de sociale dienst Laborijn. © REGIO8
GENDRINGEN - Marieke Overduin-Biesma is door het CDA voorgedragen als nieuwe wethouder in Oude IJsselstreek. Ze moet opvolger worden van Peter van de Wardt, die in december opstapte door de problemen rond de sociale dienst Laborijn.
Uitgangspunten bij de zoektocht naar een opvolger voor Van de Wardt waren het op peil houden van de kwaliteiten van de raadsfractie én een kandidaat met ervaring als wethouder, laat Theo Bergevoet weten. Hij is voorzitter van het CDA Oude IJsselstreek.
De 55-jarige Overduin-Biesma kwam als beste uit de bus. 'Door de jarenlange ervaring als raadslid, fractievoorzitter en wethouder en haar opleidingen zijn wij ervan overtuigd de geschikte kandidaat gevonden te hebben', vindt Bergevoet.

Oud-wethouder van Veenendaal

Overduin-Biesma was van 2014 tot 2018 wethouder in Veenendaal. Daar had ze onder andere de WMO en welzijn in haar portefeuille. De gemeenteraad kan in de vergadering van donderdag 26 maart overgaan tot haar benoeming.