Nieuws

Modelbouwvliegers showen hun kunsten in de zaal: 'Dit is veel spannender dan gamen'

Tientallen modelbouwers van vliegtuigen hebben zondagmiddag in een zaal in Velp hun vliegkunsten laten zien aan de plaatselijke jeugd. Op die manier proberen ze de nieuwe generatie warm te krijgen. © Omroep Gelderland
VELP - Tientallen modelbouwers van vliegtuigen hebben zondagmiddag in een zaal in Velp hun vliegkunsten laten zien aan de plaatselijke jeugd. Op die manier proberen ze de nieuwe generatie warm te krijgen.
'We zien dat de jeugd veel tijd doorbrengt achter de computer en dat is jammer', zegt voorzitter Jaap Westendorf van Vliegtuig Modelbouw Club Rheden (VMCR). 'Dit is veel spectaculairder. Bij een spelletje zit een reset knop en dan begin je opnieuw. Hier kan dat niet. Dan is je vliegtuig stuk.'
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Modelbouwvliegers showen hun kunsten in de zaal: 'Dit is veel spannender dan gamen'
Net als veel verenigingen in onze provincie heeft Jaap enorme vergrijzing onder zijn leden. Met de jeugd hoopt hij het voortbestaan van de club. 'De jeugd is toch de toekomst'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!