Nieuws

Dronken man richt wapen op politie, verwondt agent bij aanhouding

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun wapen moeten trekken toen een dronken en agressieve inwoner van 's-Heerenberg (gemeente Montferland) een wapen op hen richtte. Na onderzoek op het bureau bleek het wapen nep te zijn, maar omdat de agenten dat niet zeker wisten, namen ze geen enkel risico. © ANP (archief
'S-HEERENBERG - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun wapen moeten trekken toen een dronken en agressieve inwoner van 's-Heerenberg (gemeente Montferland) een wapen op hen richtte. Na onderzoek op het bureau bleek het wapen nep te zijn, maar omdat de agenten dat niet zeker wisten, namen ze geen enkel risico.
De politie kwam af op een melding van een vechtpartij in een woning. Toen ze het huis weer verlieten, kwam de man achter hen aan en bedreigde hen met een wapen. Agenten trokken daarop ook hun wapen en richtten dat op de man, die uiteindelijk zijn wapen liet vallen.

Dronken

Toen agenten hem daarna wilden aanhouden, was hij nog steeds agressief. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en zocht daarbij de confrontatie met de agenten op. Eén van hen raakte daarbij lichtgewond aan zijn gezicht.
Op het bureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol.

Filmbeelden gevraagd

Het incident is volgens de politie door meerdere omstanders gefilmd. Zij worden gevraagd hun beelden te delen voor het onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!