Nieuws

Viertal met mes op zak struint door Haalderen: 'We waren aan het voetballen, meneer'

Vier jongeren in Haalderen zijn dit weekend staande gehouden door de politie. Agenten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat het viertal door de straten van Haalderen struinde. Toen de vier de melder zagen, sloegen ze op de vlucht. © Politie Lingewaard / Instagram
HAALDEREN - Vier jongeren in Haalderen zijn dit weekend staande gehouden door de politie. Agenten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat het viertal door de straten van Haalderen struinde. Toen de vier de melder zagen, sloegen ze op de vlucht.
De politie zette de zoektocht in naar de vier en trof hen uiteindelijk op de Pater Rikkenstraat, waar ze werden gecontroleerd. De jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar kwamen niet uit Haalderen en ook niet uit omliggende dorpen van de gemeente Lingewaard. 
Op de vraag waarom ze zich rond 01.45 uur en bij een lage temperatuur op straat bevonden, had de groep een verrassend antwoord in huis. 'We waren aan het voetballen, meneer', luidde hun reactie. Een bal had de groep echter niet bij zich. 

Een mes op zak

Uit een verdere controle bleek dat één van de vier een mes op zak had. Desondanks kon de politie geen directe link leggen tussen het groepje jongeren en diverse lekgestoken banden in de afgelopen periode, stelt de Politie Lingewaard op Instagram.
De politie roept dan ook de hulp in van het publiek om mee te blijven denken en de daders te vinden van de lekgestoken banden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!