Nieuws

Drie overvallen op de Veluwe mogelijk werk van dezelfde daders met witte maskers

Het overvallen landhuis in Vierhouten.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen overvallen op woningen in Ermelo, Hierden en Vierhouten. Mogelijk zijn ze het werk van dezelfde daders, meldt de politie zaterdag. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De politie onderzoekt of er een verband is tussen overvallen op woningen in Ermelo, Hierden en Vierhouten. Mogelijk zijn ze het werk van dezelfde daders, meldt de politie zaterdag.
De eerste overval was in maart vorig jaar in Vierhouten (gemeente Nunspeet), waar gewapende daders de bewoners van een landhuis opsloten. Een maand geleden werd ook een echtpaar in Hierden (gemeente Harderwijk) enkele uren vastgehouden en werden ze gedwongen de sleutels van hun Porsche Cayenne af te geven.
De tekst gaat verder onder de foto.
Politie op straat na de overval in Ermelo.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen overvallen op woningen in Ermelo, Hierden en Vierhouten. Mogelijk zijn ze het werk van dezelfde daders, meldt de politie zaterdag. © Persbureau Heitink
Twee weken geleden was het raak in Ermelo. Daar werd een ouder echtpaar en hun kleindochter tijdens de overval in hun villa met een wapen bedreigd.

Halflang rastahaar

De recherche vermoedt dat de daders jonge mannen zijn, waarvan er één opvallend, halflang rastahaar heeft. Ook droegen ze witte maskers. Daarbij gaat het om een ander soort dan eerder in het tv-programma Opsporing Verzocht werd getoond.
De daders droegen vermoedelijke zo'n soort masker.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen overvallen op woningen in Ermelo, Hierden en Vierhouten. Mogelijk zijn ze het werk van dezelfde daders, meldt de politie zaterdag. © politie
De politie komt in verband met de nieuwe informatie nogmaals met een getuigenoproep. Daarbij benadrukt de politie dat er rond carnaval veel witte maskers in omloop zijn en niet zomaar iedereen kan worden aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!