Nieuws

Sifan Hassan blijft voor olympisch goud trainen in Verenigde Staten

Atlete Sifan Hassan heeft ervoor gekozen in de Verenigde Staten te blijven trainen. Dat meldt haar management zaterdag. © ANP
ARNHEM - Atlete Sifan Hassan heeft ervoor gekozen in de Verenigde Staten te blijven trainen. Dat meldt haar management zaterdag.
De Arnhemse wereldkampioene op de 1500 en 10.000 meter moest op zoek naar een nieuwe coach nadat Alberto Salazar, met wie ze sinds 2017 in de VS werkte, voor vier jaar werd geschorst wegens het overtreden van de dopingregels.
Hassan heeft ervoor gekozen in voorbereiding op de Olympische Spelen te trainen onder Tim Rowberry in het Amerikaanse Beaverton. Ze sprak de afgelopen maanden met verschillende coaches, maar vond daarbij geen betere situatie dan de huidige omgeving waar ze al traint.
Foto: ANP

'Hard werk en discipline'

'Ik ben ongelooflijk trots op wat ik de afgelopen jaren heb bereikt', zegt Hassan. 'Daar gaat heel veel hard werk en discipline in zitten. Ik heb drie jaar geleden de keuze gemaakt naar Amerika te gaan. Ik heb hier inmiddels een vertrouwde situatie waar ik mij enorm thuis voel. Ik geloof erin dat mijn huidige trainingssituatie de beste is om mij succesvol voor te bereiden op de Olympische Spelen.'
Hassan begint haar seizoen op 29 maart tijdens het WK halve marathon in het Poolse Gdynia.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!