Nieuws

'Houd het weerbeeld goed in de gaten', advies voor carnavalsoptochten

Carnavalsverenigingen moeten dit weekend het weerbeeld goed in de gaten houden, vanwege de vele optochten. Dat laat Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) weten. Dat advies is ook aan gemeenten gegeven, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. © Flickr
ARNHEM - Carnavalsverenigingen moeten dit weekend het weerbeeld goed in de gaten houden, vanwege de vele optochten. Dat laat Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) weten. Dat advies is ook aan gemeenten gegeven, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid.
'Code geel kan aanleiding zijn een optocht af te gelasten', volgens een woordvoerster. 'Maar bij windkracht vijf of zes kun je al kijken naar windgevoelige delen in je optocht.'
Volgens haar hebben verenigingen dit soort scenario's vaak zelf wel klaarliggen.
De carnavalsoptocht van Culemborg is inmiddels afgelast, maakte de organisatie zaterdagochtend bekend. De optochten van Puiflijk en Malden gaan wel door, maar onder voorwaarden. Zo worden hoge wagens afgetopt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!