Nieuws

Wie wil het voedselthemapark in Ede exploiteren?

Bedrijven kunnen zich inschrijven als mogelijke exploitant van het themapark over voedsel World Food Centre Experience (WFCE). Er wordt een commerciële partij gezocht die de attractie uitbaten en de beoogde 330.000 bezoekers moet gaan trekken. © Impressie gemeente Ede
EDE - Bedrijven kunnen zich inschrijven als mogelijke exploitant van het themapark over voedsel World Food Centre Experience (WFCE). Er wordt een commerciële partij gezocht die de attractie uitbaten en de beoogde 330.000 bezoekers moet gaan trekken.
De inschrijving is een Europese aanbesteding. Als het goed is, is voor de zomer duidelijk wie de exploitant is. Deze zal de dagelijkse leiding over het themapark krijgen. In 2023 zal de attractie naast station Ede-Wageningen haar deuren openen
De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om het plan van de gemeente Ede voor het voedselpretpark. De gemeenteraad stemde afgelopen september deels onder protest in met de opgerichte stichting die nu deze commerciële partij gaat uitbaten. De verantwoordelijk wethouder is overtuigd dat het park goed is voor Ede. 
Zie ook
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!