Nieuws

Verzet tegen komst sportschool naar Winterswijk

Nog voor de vergunning is afgegeven, is er al verzet tegen de mogelijke komst van een vestiging van Anytime Fitness in Winterswijk. De sportschool komt volgens plan in het leegstaande deel van de voormalige Albert Heijn in de Roelvinkstraat. © RTV Slingeland
WINTERSWIJK - Nog voor de vergunning is afgegeven, is er al verzet tegen de mogelijke komst van een vestiging van Anytime Fitness in Winterswijk. De sportschool komt volgens plan in het leegstaande deel van de voormalige Albert Heijn in de Roelvinkstraat.
Eigenaar Gert Brongers van sportcentrum de Tuunte wordt franchisenemer van Anytime Fitness. Die keten heeft 4000 vestigingen over de hele wereld, waarvan 104 in Nederland. De sportscholen zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week open en zijn alleen toegankelijk voor leden.
Iemand die bij wijze van spreken midden in de nacht wil gaan sporten, kan bij Anytime Fitness terecht. Dat roept verzet op bij de bewoners van de Roelvinkstraat, die boven de toekomstige sportschool wonen. Ze zijn een actie begonnen om te voorkomen dat Anytime Fitness op die plek een vergunning krijgt.