Nieuws

Bekritiseerd Democratiefestival keert in 2021 terug in Nijmegen

Het Democratiefestival in 2019.
Het Democratiefestival dat in 2019 voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Dat schrijft minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het Democratiefestival dat in 2019 voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Dat schrijft minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.
De eerste editie van het festival werd gehouden op het eiland Veur-Lent bij Nijmegen en kreeg veel kritiek omdat er weinig mensen op afkwamen. 
Toch vindt het ministerie het belangrijk om de democratie op deze manier te blijven vieren. Het is belangrijk dat mensen elkaar blijven ontmoeten en dat 'mensen met verschillende standpunten met elkaar in debat gaan'.
Er was veel te doen om het festival, dat wordt gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Gelderland. Er zou niet alleen te weinig animo voor het gratis evenement zijn, ook zou het festival niet onafhankelijk genoeg zijn. Daarom valt de organisatie van de tweede editie onder een zelfstandige stichting, die onafhankelijk is van het ministerie.

Weer in Nijmegen

De tweede editie moet in 2021 plaatsvinden. Hierdoor is er voldoende tijd om te leren van de pilotversie. 'In de tweede helft van dit jaar kan de stichting dan starten met de voorbereiding voor en uitvoering van editie 2021 van het Democratiefestival op Veur-Lent in Nijmegen', schrijft de minister.
Voor dit jaar wordt gekeken of het Democratiefestival kan aansluiten bij één of meerdere bestaande festivals.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!