Nieuws

Drukke spits verwacht vanwege start voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie zorgt vrijdagmiddag voor extra drukte op de weg in het zuiden en midden van Nederland. Een van de grootste knelpunten tijdens de spits wordt verwacht op de A12 ter hoogte van Arnhem. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. © ANP
ARNHEM - De voorjaarsvakantie zorgt vrijdagmiddag voor extra drukte op de weg in het zuiden en midden van Nederland. Een van de grootste knelpunten tijdens de spits wordt verwacht op de A12 ter hoogte van Arnhem. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat.
Ook vakantiegangers die met de auto richting de sneeuw gaan moeten vrijdagmiddag en zaterdag rekening houden met lange files richting de wintersportgebieden, zegt de ANWB. In onze provincie zijn dit weekend bovendien veel stadscentra lastig bereikbaar vanwege de carnavalsoptochten.

Onstuimig weer

Naast de drukte wegens de carnavalsvakantie waarschuwt Rijkswaterstaat ook voor harde wind en onstuimig weer dit weekend. 'We raden weggebruikers aan om alert te zijn en zo nodig het rijgedrag aan te passen.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!