Nieuws

Eis: geldboete na dodelijk ongeval met motorrijder in Hulshorst

Het ongeval in de zomer van 2018.
Een man uit Hierden heeft vrijdag een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden tegen zich horen eisen voor gevaarlijk rijgedrag. De man was in de zomer van 2018 betrokken bij een dodelijk ongeval waarbij een motorrijder om het leven kwam. © Stefan Verkerk
HULSHORST - Een man uit Hierden heeft vrijdag een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden tegen zich horen eisen voor gevaarlijk rijgedrag. De man was in de zomer van 2018 betrokken bij een dodelijk ongeval waarbij een motorrijder om het leven kwam.
Volgens de officier van justitie heeft de 36-jarige verdachte in augustus 2018 geen voorrang verleend aan de motorrijder. 
Het ongeluk gebeurde in de avond ter hoogte van het Gulf-tankstation aan de Harderwijkerweg. De man reed met zijn auto het terrein van het tankstation op en reed daarbij de motorrijder aan, met fatale gevolgen.

Onvoldoende bewijs

Er is volgens de officier van justitie onvoldoende bewijs om de bestuurder de schuld te geven voor het veroorzaken van de botsing. Het is namelijk niet duidelijk of de motorrijder wellicht een voorligger heeft ingehaald en of veel te hard heeft gereden.
De eis is een geldboete van 700 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!