Nieuws

Twee minderjarige jongens na maanden opgepakt

Twee 17-jarige jongens uit Apeldoorn zijn deze week aangehouden voor twee pogingen tot straatroof in Apeldoorn, vorig jaar zomer. Dat meldt de politie vrijdag. © beeld uit reconstructie Opsporing Verzocht
APELDOORN - Twee 17-jarige jongens uit Apeldoorn zijn deze week aangehouden voor twee pogingen tot straatroof in Apeldoorn, vorig jaar zomer. Dat meldt de politie vrijdag.
Op 20 juli vorig jaar raakte een 22-jarige man ernstig gewond op de kruising Rijnstraat met de Oude Beekbergerweg. Het slachtoffer werd aangesproken door drie jonge mannen die geld van hem eisten. Toen hij probeerde te vluchten werd hij met een mes gestoken in zijn zij.
Een dag later bedreigden de drie mannen een stel in het Westenenkerpark met een mes. Bij beide pogingen werd niets buitgemaakt. 

Meerdere tips

De politie hield eerder al een 17-jarige verdachte uit Apeldoorn aan. Beide zaken waren te zien in Bureau GLD en Opsporing Verzocht. De politie kreeg meerdere tips binnen, waardoor de drie jongens konden worden aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!