Nieuws

Neder-Betuwe wil gastgemeente WK Volleybal 2022 Dames zijn

Neder-Betuwe heeft zich aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal dames in september 2022. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat dit evenement in Nederland plaatsvindt.
OPHEUSDEN - Neder-Betuwe heeft zich aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal dames in september 2022. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat dit evenement in Nederland plaatsvindt.
Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Deze unieke mogelijkheid biedt mooie kansen voor Neder-Betuwe. Voor ons verenigingsleven en ook voor ondernemers in Neder-Betuwe, zoals de laanboom- en fruitteelt, en ook andere bedrijven. Denk aan promotie en marketing maar zeker ook aan ‘business’ door het leveren van producten voor dit grootse evenement. En het sluit aan bij onze doelstellingen voor ‘Neder-Betuwe".
Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Wij zijn erg blij dat Neder-Betuwe zich als eerste gemeente officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Dames 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking".
De deelnemers uit 24 landen worden in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. De kosten voor verblijf en catering van het team zijn voor rekening van de gemeente. Daar staan voordelen op maatschappelijk en economisch gebied tegenover. Het gastland werkt in samenspraak met de Gelderse Sportfederatie mee aan sport-, spel- en beweegactiviteiten op scholen en bij verenigingen.
Het Wereldkampioenschap Volleybal dames duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. Volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen; voor de finaleronde komen de spelers weer terug naar Arnhem. Oranje speelt overigens haar wedstrijden altijd op eigen bodem.