Nieuws

Grote verschillen in waardering voor Arnhemse treinstations

Nederland is steeds tevredener over de treinstations. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2019, een onafhankelijk onderzoek onder 150.000 reizigers in opdracht van ProRail en NS. 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger. De verschillen tussen de Arnhemse stations zijn echter groot. Zo staat Arnhem Centraal in de top 10 van best beoordeelde stations, maar staan Arnhem-Velperpoort en Arnhem-Presikhaaf bij slechtste 10. © RTV Arnhem
ARNHEM - Nederland is steeds tevredener over de treinstations. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2019, een onafhankelijk onderzoek onder 150.000 reizigers in opdracht van ProRail en NS. 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger. De verschillen tussen de Arnhemse stations zijn echter groot. Zo staat Arnhem Centraal in de top 10 van best beoordeelde stations, maar staan Arnhem-Velperpoort en Arnhem-Presikhaaf bij slechtste 10.
Arnhem Centraal kreeg in het onderzoek van 93 procent van de reizigers een 7 over hoger, net iets meer dan een jaar eerder. Velperpoort krijgt maar van 42 procent een 7 of hoger en Presikhaaf is dat met 43 procent nauwelijks beter. Station Arnhem-Zuid scoort een stuk beter, bijna 8 op de 10 reizigers gaf daar een 7 of hoger.
Andere stations in de regio zoals Oosterbeek en Elst scoren vergelijkbaar met Arnhem-Zuid. Wolfheze doet het iets slechter (71% geeft een 7 of hoger) en Westervoort iets beter (82 procent geeft een 7+).
Stations zijn enorm belangrijk voor de reiservaring. Daarom willen ProRail en NS ervoor zorgen dat de stations comfortabel en veilig zijn. Vorig jaar kondigde NS aan dat 200 regionale stations binnen 5 jaar een upgrade krijgen. Inmiddels zijn er landelijk 8 nieuwe Stationshuiskamers geopend en samen met ProRail 50 vernieuwde toiletten geplaatst.