Nieuws

Dodelijk drama in Wageningen

De plek van het drama in de wijk De Boomgaard
De plek van het drama in de wijk De Boomgaard
WAGENINGEN - Bij een steekincident afgelopen woensdagavond in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen is helaas een persoon overleden. Twee personen met steekwonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het incident heeft grote impact op bewoners, medewerkers en omwonenden.
Buren van de begeleid wonen-instelling aan de Morel in Wageningen, schrokken woensdagavond van geschreeuw en lawaai. Vanaf 20.20 uur is er tot driemaal toe de politie gebeld. Die zeiden dat ze geen wagen er plekke konden krijgen.
Burgemeester Van Rumund “We betreuren deze situatie zeer, en leven mee met de slachtoffers en hun familieleden. Ik kan gelukkig meedelen dat de twee gewonden inmiddels thuis zijn, en dat het naar omstandigheden redelijk met hen gaat. We trekken samen op met zorgorganisatie RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Er is veel aandacht en ondersteuning voor de slachtoffers, bewoners en medewerkers van de zorginstelling. Ook leven er vragen en zorgen bij de omwonenden, en daar hebben wij alle begrip voor.
De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het optreden van de politie tijdens deze dodelijke steekpartij in Wageningen. Met name de aanwezigheid van de politie in het pand zal nader onderzocht worden.
Onbekend is of de agenten aanwezig waren in het gebouw toen de steekpartij plaatsvond. Of de lange wachttijd van de politie onderdeel is van het onderzoek is ook nog niet bekend. 
We nemen dit zeer serieus omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is’, schrijft de politie. De steekpartij zelf wordt onderzocht door de politie en Openbaar Ministerie.
Bron: De Gelderlander en Omroep Gelderland